Vergoeding & Tarieven

Vergoeding

Haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Coaching is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar, zowel voor particulieren als bedrijven. Overige begeleidingsvormen worden niet vergoed.

In het (kosteloos) telefonische informatiegesprek kan al goed ingeschat worden of uw verzekering vergoedt of dat coaching voor u fiscaal aftrekbaar is (zie hier).

Voordat u start met haptotherapie dient u zelf bij uw verzekeraar na te gaan of uw specifieke verzekering haptotherapie vergoedt en of een specifieke beroepsvereniging is vereist. Haptonomie Maasland is aangesloten bij  NVPA (tot 1-1-2019), NFG (vakgroep VPMW) en RBCZ (zie Kwaliteitsborging).

Mocht uw verzekering haptotherapie niet vergoeden, neem dan even contact op met de praktijk; in bepaalde gevallen is een regeling te treffen.

Verder kan het zijn dat uw verzekeraar vraagt naar de AGB-codes van Haptonomie Maasland. Deze kunt u vinden op de pagina met info over praktijk en therapeut (zie hier).

Tarieven

Een telefonisch informatiegesprek is gratis (op uw eigen telefoonkosten na): zie hier.

Voor particulieren:
€88,50 per sessie* (60 minuten) voor haptotherapie
€109,00 per sessie* (60 minuten) voor coaching en begeleiding bij studie- en beroepskeuze
€145,50 per sessie* (60 minuten) voor relatietherapie

Voor zakelijke klanten gelden andere tarieven; neem contact op voor meer informatie (zie hier).

* Tarieven per 1-1-2019. Deze tarieven zijn inclusief btw (0% voor haptotherapie en 21% voor overige begeleidingsvormen) en eventuele bijkomende werkzaamheden zoals behandelplannen, dossiervoering en eventuele rapportage naar verwijzer en/of huisarts.